Nei, du trenger ikke å bruke 100 000 på et bryllp

(Ei heller mer enn dette).

Planlegging er cluet. Gjør research. Finn et lokale hvor dere selv kan styre mat- og drikkekostnadene, og hvor venner/bekjente kan stå for matlagingen.

Mat: Vi skal ha mest sannsynlig ha kjøttgryte med mørkt øl til de som spiser kjøtt, og veganerne får ratatouille. Man får også himmelske forretter og desserter, så lenge man gjør en egeninnsats, og tenker smart. Personlig har jeg en svakhet for asparges rullet inn i spekeskinke og urteost. Dryss over ristede pinjekjerner, litt balsamico, og servér med honningmelon. Mmmh! På dessertfronten heller vi mot pannacotta. Det tar litt tid å lage, men samtidig lager man jo en eneste diger batch, som man videre heller oppi egnede glass. Dette kan også lages et par dager i forveien.

Alkohol: Jeg vet ikke med deg, men jeg har en svakhet for italiensk rødvin, og riesling fra Mosel. Begge deler kan man få til utrolig hyggelige priser. Hvis man da estimerer én flaske vin til hver middagsgjest, blir snittprisen per gjest rundt 120,- for alkohol. Har man 30 middagsgjester (nei, man trenger ikke å invitere "alle", kun de man liker) kommer totalbeløpet på kr 3.600,-. Brus, kaffe og te kommer selvsagt i tillegg.

Pynt: Tenk smart. Kjøp brukt. Kjøp på ebay. Gå amok på Etsy. La kreativiteten strømme igjennom deg når du går innom Panduro, og se mulighetene ved hver enkelt gjenstand. Kjøp billige roser på Plantasjen, og sett disse i billige vaser (selvsagt kjøpt brukt) nedetter bordene. Jo flere, jo bedre. Pynt syltetøyglass med glitter, blonder og satengbånd. Skal du ha det mer rustikt? Dropp glitteret, og sleng på jutebånd istedenfor. Og for himmelens skyld: Lag deg en Pinterest-konto!

Lokale: Som tidligere nevnt: Lei et lokale hvor dere selv kan styre mat/drikke-kostnader! Vi betaler 8000,- for ei helg. Det utvalgte lokalet ligger landlig til, ble bygd i 2010, så det har et enormt kjøkken med moderne fasiliteter, to stekeovner, digre gryter, masse benkplass, og oppvaskmaskiner á la det alle resturanter har i dag, og blir en perfekt ramme rundt bryllupsfesten vår.

Klær: Now the fun part! Jeg var ei lita prinsesse da jeg var barn, og har alltid drømt om den store dagen med den perfekte kjolen, den perfekte settingen, og selvsagt den perfekte mannen. Med det budsjettet jeg her har fremstilt, skjønner nok folk at det ikke akkurat blir Nidarosdomen og Banksalen for vår del, men hey; det er det jeg prøver å fortelle dere nå. Man trenger ikke å bruke 100k på én dag. Jeg må derfor ærlig innrømme at brudekjolen min, som ble kjøpt på ren impuls hos Tessem Brudesalong, er en 2013-modell. Med det sagt, er den likevel verdens vakreste, og jeg fikk den til 3000,- istedenfor 13090,-, som den egentlig kostet. Jeg gleder meg til jeg endelig kan vise meg frem i denne i full offentlighet! Når det gjelder mannens klær, har arbeidsplassen til mannfolket en avtale med en omreisende skredder, så han kommer til å benytte seg av denne for å skaffe seg dress med alt tilbehøret han trenger. Når det kommer til tilbehør, sko og undertøy, er dette faktisk blant de tingene jeg virkelig har gått "all in" for.


De har blå såler!

Kan forresten også anbefale å sjekke ut sidene til http://www.davidsbridal.com og http://www.bhldn.com/ for rimelige kjoler.

Vielse: Vielsen blir dyr. I og med at vi velger en human-etisk vielse, og i tillegg nok ender med å ha denne på Sverresborg, blir kosten for dette bortimot 7500,-. Hardt å være ikke-troende, selv i Norge. Tinghuset er ikke et tema, da de kun er åpne torsdager og fredager. Jeg vil gifte meg i brudekjolen min, og danse natten inn i denne, ikke ha vielsen en dag, og festen den andre.

Invitasjoner: Tre ord: Gjør det digitalt!

Ringer: Gull og stål.

Fotograf: "Ring en venn" (som du har sett porteføljen til, riktignok).

Hår og sminke: Du har to valg her:

1. Bli en kløpper på dette selv.

2. Ring rundt til alle salongene i byen, og sammenlign priser til den store gullmedaljen. Jeg kommer nok til å overlate dette i hendene til en proff, da jeg sminker meg sånn ca 2 ganger i måneden.

Totalt: Totalt vil bryllupet vårt ligge på rundt 50k. Da er alt det ovennevnte inkludert, fra kjole til kaker, vin og sang(?!).

Med det sagt: uansett hvordan dere gjør det, hvor mye eller lite dere bruker på det, så er det aller viktigste at DU har funnet den perfekte partneren som du ønsker å gifte deg med.

Lykke til!

 

 

 

 

2 kommentarer

frodith

18.06.2016 kl.20:13

Når skal det skje? :-)

Ingeniørfrue

18.06.2016 kl.21:40

neste sommer ??

Skriv en ny kommentar

Ingeniørfrue

Ingeniørfrue

27, Trondheim

... fordi bloggverdenen trenger flere tittelfruer. ... neida. Ok. I første rekke handler denne bloggen om den seneste dillen, men også om bryllupsforberedelser og annet svada. Biter hardt, og kan å slåss med sverd.

Kategorier

Arkiv

hits